Ami a valóság mögött van

A pénzügyi kultúra fejlesztése

A pénzügyi kultúra fejlesztése

Barátság teszt! Bátorság teszt?

2015. november 02. - mitkelltudnod

Mi volna az a pénzmennyiség, amit adott esetben átadnál a legjobb barátodnak átvételi elismervény nélkül?

Megjegyeznénk, hogy jelen esetben nem az egyhetes barátságokra és az ivócimborákra gondoltunk, hanem a többéves, akár több évtizedes barátságokra, olyan személyekre, akiket igazán közel érzel magadhoz.

friends.jpg

Tételezzük fel, hogy nyári vakációra indulsz, viszont a családi vagyont nem szeretnéd az üres lakásban őrizetlenül hagyni. Ha például egy nagyobb összegről van szó, például több éves, vagy akár évtizedes megtakarításodról, akkor ezt az összeget rábíznád arra a személyre, akit a leginkább közel érzel magadhoz? Nyugodt szívvel tennéd legjobb barátod kezébe ezt az összeget, vagy értéktárgyaidat? Nem fordulna meg a fejedben, hogy mi van, ha bármilyen mély is kettőtök barátsága, egy nagyobb összeg, mondjuk 10-20 millió forint elbizonytalaníthatja a másik felet, és talán rosszra sarkallná? Teszem azt anyagi problémái vannak a barátodnak, te pedig a legjobb pillanatban helyezel el nála megőrzésre egy kisebb vagyont? Megfordult már a fejedben, mi van akkor, ha eljön a pillanat, hogy visszakéred, már nincs meg a teljes összeg, vagy talán az egész eltűnik? Mernél ilyen kockázatot vállalni?

Kiváncsiak vagyunk a hozzászólók, a kérdőívet kitöltők véleményére, amiből megtudhatjuk, ki mennyi pénzt merne rábízni legjobb barátjára, ki mennyire érzi szorosnak kapcsolatát legjobb barátjával?

Te vajon megbíznál lelki barátodban annyira, hogy 10 millió Ft-t, vagy annál is többet elhelyezz nála?

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyivalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr328043262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása